Cryotherapie stimuleert het metabolisme. Daarnaast wordt het bruin vet geactiveerd. We onderscheiden bruin en wit vet. Wit vet zorgt voor overgewicht, bruin vetweefsel zet calorieën om in warmte. We hebben het allemaal, maar bij veel volwassenen staat dit bruine vetweefsel in de slaapstand. Door je bruine vet weer te activeren kun je je ruststofwisseling verhogen, waardoor je sneller kunt afvallen. Recente onderzoeken hebben uitgewezen dat kou de beste methode lijkt om wit vet om te zetten in bruin vet. Dit resulteert dus in een hogere stofwisseling en een hoger calorie verbruik.

Cryotherapie stimuleert de productie van collageen, een belangrijke bouwsteen voor je huid. Collageen vermindert de zichtbaarheid van rimpels en verhoogt de elasticiteit wat resulteert in een gladde huid en jeugdige verschijning.

De kou werkt als een natuurlijke detox voor je lichaam die de afvoer van afvalstoffen en de doorbloeding stimuleert. Daarnaast vermindert het de ontstekingen in je lichaam door het vrijkomen van een verscheidenheid aan enzymen, ontstekingsremmende eiwitten en door het stimuleren van het immuunsysteem. Dit maakt cryotherapie een effectief middel tegen puistjes, acne en cellulitis.

Boek Nu