Project Description

CRYO CABINE

MAAK AFSPRAAK

ERVAAR DE CRYO CABINE

WAT DOET WHOLE BODY CRYOTHERAPIE VOOR HET LICHAAM?

Tijdens de cryo behandeling wordt je lichaam blootgesteld aan een temperatuur van -110 graden. Het is van groot belang dat het huidoppervlak tijdens de sessie gekoeld wordt. Om deze reden heb je zo min mogelijk kleding aan; slechts badkleding, sloffen, sokken, handschoenen, een mondkapje en oorwarmers. Doel hiervan is de warmte receptoren in je huid te triggeren zodat zij een signaal naar de hersenen sturen.

De hersenen zullen het bloed dat uit de niet-kritieke delen van het lichaam komt gedeeltelijk naar de romp te sturen. Dit wordt gedaan om de vitale organen te beschermen tegen de kou. De bloedtemperatuur kan door deze versnelde stroming in een korte tijd stijgen tot koortsachtige temperaturen. Geen zorgen, dit is slechts voor een minimale tijd.

Onderweg naar de organen neemt het bloed extra zuurstof op. Ook brengt het lichaam extra hormonen, enzymen, vitamines en voedingsstoffen in de bloedbaan om dit koude klimaat te overleven. De extreme kou bevordert het verwijderen van dode cellen en gifstoffen uit je lichaam. Het cel vernieuwingsproces wordt gestimuleerd, evenals de aanmaak van colageen en het metabolisme.

Op het moment dat je uit de cabine komt ontvangen je hersenen een signaal dat de temperatuur terug normaal is. Het bloed stroomt met hoge snelheid terug naar de armen en benen. Ook deze weefsels zullen de voordelen van het super verrijkte bloed ontvangen.

Hoe lang je in de cabine moet staan is afhankelijk van diverse factoren. Wij houden bijvoorbeeld rekening met je lengte, gewicht en mate van sportiviteit. Op basis van een wetenschappelijk opgesteld algoritme bepalen wij per persoon een ideale tijd.

Wil jij een afspraak maken? Kijk voor je een afspraak maakt of je geen last hebt van de contra-indicaties.

cryotherapie cabine eindhoven