Tijdens de cryo behandeling wordt je lichaam blootgesteld aan een temperatuur van -110 graden. Het is van groot belang dat het huidoppervlak tijdens de sessie gekoeld wordt. Om deze reden heb je zo min mogelijk kleding aan; slechts badkleding, sloffen, sokken, handschoenen, een mondkapje en oorwarmers. Doel hiervan is de kou-receptoren in je huid te triggeren zodat zij een signaal naar de hersenen sturen.

De hersenen zullen het bloed uit de niet-kritieke delen van het lichaam gedeeltelijk naar de romp sturen. Dit wordt gedaan om de vitale organen te beschermen tegen de kou. De bloedtemperatuur kan door deze versnelde stroming in een korte tijd stijgen tot koortsachtige temperaturen. Dit heeft als voordeel dat bepaalde bacteriën en virussen dit niet overleven. Geen zorgen, deze hoge temperatuur is slechts voor een minimale tijd.

Onderweg naar de organen neemt het bloed extra zuurstof op. Ook brengt het lichaam extra hormonen, enzymen, vitamines en voedingsstoffen in de bloedbaan om dit koude klimaat te overleven. De extreme kou bevordert het verwijderen van dode cellen en gifstoffen uit je lichaam. Het cel vernieuwingsproces wordt gestimuleerd, evenals de aanmaak van colageen en het versnellen van het metabolisme.

Op het moment dat je uit de cabine komt ontvangen je hersenen een signaal dat de temperatuur weer normaal is. Het bloed stroomt met hoge snelheid terug door het gehele lichaam. Alle weefsels in het lichaam zullen de voordelen van het super verrijkte bloed ontvangen.

Hoe lang je in de cabine moet staan is afhankelijk van diverse factoren. Wij houden bijvoorbeeld rekening met je lengte, gewicht en mate van sportiviteit. Op basis van een wetenschappelijk opgesteld algoritme bepalen wij per persoon een ideale tijd.

Wil jij een afspraak maken? Kijk voor je een afspraak maakt of je geen last hebt van de contra-indicaties.

Boek Nu
cryotherapie cabine