Cryotherapie Eindhoven

CRYO BEHANDELING

Hoe ziet een cryo behandeling eruit?

Voorbereiding

Neem voordat je een cryo sessie boekt de contra indicaties door. Dit zijn lichamelijk omstandigheden waardoor het niet veilig is om een whole body cryo sessie te ondergaan.

Je hoeft niet veel mee te nemen naar Frozen. Enkel een badjas, een mondkapje en ondergoed of badkleding. Je kunt ook een badjas bij ons huren voor €5 of een badjas bij ons kopen. Wanneer je een badjas koopt, kunnen we deze indien gewenst bij ons opbergen zodat je niet telkens een badjas mee hoeft te nemen.

De intake

Wanneer het de eerste keer is dat je Frozen Cryo bezoekt, starten we met een intake. Tijdens deze intake vul je enkele basisgegevens in en vragen we je onze lijst met contra-indicaties goed door te nemen. Daarna wordt je bloeddruk gemeten. Deze mag maximaal 180/100 bedragen. Wanneer beide goed zijn, kun je je gaan klaarmaken!

Voordat je de kleedcabines betreed, zie je een kast waaruit je pantoffels, sokken, handschoenen en oorwarmers kunt nemen. Neem deze mee en kleed je om. Wanneer je een cryo sessie op een rustig moment hebt ingeboekt, kun je je spullen in de kleedcabine laten liggen. Wanneer het druk is, verzoeken we je om je spullen op te bergen in de lockers.

Je cryo outfit bestaat uit: badkleding of ondergoed, sokken, pantoffels, handschoenen, oorwarmers, een mondkapje en een badjas om jezelf voor- en na de cryo sessie warm te houden.
De cryo sessie
Voordat je de cryo cabine betreed, geven wij je nog een uitgebreide uitleg over wat je in de cabine kunt verwachten. Ben je er klaar voor?! Dan kun je je badjas aan de kapstok hangen.

In de voorkamer is het -60°C. Hier blijf je 20 seconde staan. Wij zullen via de intercom omroepen wanneer deze voorbij zijn en je via de tussendeur de hoofdcabine kunt betreden. Daar is het -110°C. Hier verblijf je de overige 2 minuten en 40 seconde staan.

Wij blijven gedurende de 3 minuten bij je en communiceren elke 30 seconde via de intercom hoelang je sessie nog duurt. Ondertussen kun je genieten van een lekker muziekje. De deur is ten alle tijden open, dus mocht je gedurende de sessie naar buiten willen, kun je de cabine altijd direct verlaten.
Na de cryo sessie
Wij laten je via de intercom weten wanneer de tijd om is. Je kunt de tussendeur openen en terug gaan naar de voorruimte van -60°C. Wanneer je met meerdere personen bent, wacht je tot iedereen in deze ruimte staat. Wanneer de tussendeur dicht is, kun je de deur openen en naar buiten stappen.

Na je sessie kun je opwarmen in onze lounge met wat water of thee. Het is belangrijk veel water te drinken na je sessie. Dit helpt de vrijgekomen afvalstoffen af te voeren. Je zult merken dat je je direct na de sessie energierijker voelt. Dit komt door de vrijgekomen endorfine en serotonine. Ben je net gaan sporten? Dan kan het ook zijn dat de spierpijn al vermindert is. Ook merken veel mensen dat ze erg goed slapen na een cryo sessie.

Wist je dat: Er is ruimte voor 4 personen in de cabine. Wanneer je met meerdere personen bent is het dus mogelijk de cabine gezamenlijk te betreden. Ben je alleen? Geen zorgen, wij hechten veel belang aan privacy. Wij zullen u dan ook nooit met onbekende mensen in de cabine zetten.

TIP: De lucht in de cabine is niet alleen erg koud, maar ook enorm zuurstofrijk. Het zuurstofgehalte in de cabine is dus erg hoog waardoor het ademen anders aanvoelt. Het is dus belangrijk goed op je ademhaling te letten. Blijf rustig in- en uitademen. Na 10 a 20 seconde zul je gewend zijn aan de kou.

Open chat
Wil je een afspraak maken? Dat kan ook via whatsapp!