Cryotherapie Eindhoven

Veel gestelde vragen

Onze antwoorden op

Veel gestelde vragen

Wat is cryotherapie en hoe werkt het?
Cryotherapie is een behandeling waarbij het lichaam gedurende een korte periode wordt blootgesteld aan extreem lage temperaturen. Bij Frozen Cryo maken we gebruik van een geavanceerde cryo kamer. Hier creëren we een klimaat met een constante temperatuur van -110°C. Tijdens een sessie wordt je lichaam blootgesteld aan deze koude temperatuur, wat verschillende fysiologische reacties stimuleert. Voorbeelden hiervan zijn een verbeterde bloedcirculatie, een verbeterd immuunsysteem en de aanmaak van endorfines. Deze reacties kunnen talloze voordelen bieden voor je algehele welzijn.
Is cryotherapie veilig?

Ja, cryotherapie is veilig en wordt al meer dan 30 jaar toegepast. Betreedt de cryo kamer altijd helemaal droog (dus geen natte sokken, nat ondergoed of natte haren bijvoorbeeld) en bedek gevoelige delen van het lichaam met mondkapje, oorwarmers, handschoenen, sokken en sloffen.

Onze medewerkers hebben veel ervaring in het geven van cryotherapie. We zullen bij de eerste sessie een uitgebreide intake houden waarbij je de contra indicaties doorneemt en we je bloeddruk meten. Als een van de contra indicaties van toepassing is op jou, is cryotherapie niet geschikt voor je en zullen we de toegang tot de cabine weigeren. Daarom is het verstandig om voor je bezoek de contra indicaties alvast door te nemen. Deze vind je Hier
Hoe lang duurt een cryotherapie sessie?

Een cryo sessie bij Frozen Cryo duurt 3 minuten. Op basis van de temperatuur en de fysiologische processen die we willen bereiken, zijn deze 3 minuten voor iedereen een veilige tijd waarbij de huid voldoende wordt blootgesteld om de gewenste voordelen te behalen zonder gevaar of ongemak.
Hoeveel cryo sessies worden aanbevolen voor optimale resultaten?

Het aantal aanbevolen cryo sessies, is afhankelijk van je persoonlijke behoeften en de doelen die je hebt. Dit zullen we tijdens de intake samen bekijken. Over het algemeen raden wij je altijd aan meerdere cryo sessies kort na elkaar in te boeken. Zo leer je de voordelen van cryotherapie kennen en kun je ontdekken wat cryotherapie voor jou kan betekenen. Vervolgens kun je zelf vaststellen wat het optimale aantal in jouw situatie is.
Kan iedereen cryotherapie ondergaan?

Er zijn een aantal omstandigheden waaronder je geen cryo sessie kunt ondergaan. Deze staan omschreven bij de contra-indicaties. Wanneer een of meerdere van deze contra indicaties van toepassing zijn op jou, kun je geen cryo sessie ondergaan. 

Wat is het verschil tussen een cryo sauna en een cryo cabine?
Bij een cryo sauna wordt de cabine gekoeld door middel van stikstof. De stikstof wordt onderin de sauna ‘gespoten’. Hierdoor heerst er een zeer onregelmatige temperatuur in de sauna. Tevens is stikstof een gevaarlijke stof waarbij de klant risico loopt op een koude verbranding. Een ander nadeel is dat het hoofd van de klant zich niet in de sauna bevindt en dus niet blootgesteld wordt aan de kou.

Frozen werkt met een Cryo Cabine. In de cabine heerst een constante temperatuur. Deze temperatuur wordt verkregen door middel van elektriciteit. Hiervoor wordt dus geen stikstof gebruikt. Er is dus geen kans op koude verbranding.

Kunnen zwangere vrouwen cryotherapie ondergaan?
Wij behandelen geen zwanger vrouwen. Er is te weinig onderzoek gedaan naar de effecten van cryotherapie op de foetus.
Is het niet enorm koud?
Een temperatuur van -110°C klinkt heel koud. Echter ligt de gevoelstemperatuur veel hoger, het is dus veel minder koud (en dus veel aangenamers) dan je zou denken. De lucht in de cabine is extreem droog, waardoor je geen last hebt van luchtvochtigheid. Ook heb je geen last van andere weersomstandigheden zoals de wind. In de praktijk kan vrijwel iedereen 3 minuten volhouden. 

Kan ik ziek worden na een cryo behandeling?

Nee, je zult niet ziek of verkouden worden na een cryo sessie. Sterker nog: je immuunsysteem wordt gestimuleerd. Hierdoor neemt je weerstand toe waardoor het risico op een verkoudheid juist afneemt.
Wat zijn de kosten van cryotherapiesessies?
Een enkele sessie kost €39. Daarnaast hebben we verschillende abonnementen zodat er altijd eentje is die bij jouw wensen past. Onze abonnementen zijn maandelijks opzegbaar, persoonsgebonden en worden automatisch geïncasseerd. De prijzen kun je hier vinden
Wat moet ik dragen tijdens een cryo sessie?

Tijdens een cryo sessie draag je minimale kleding. De sessie is het meest effectief wanneer er zoveel mogelijk van je huid onbedekt is. Daarom draag je enkel ondergoed of badkleding. Enkel de uitstekende lichaamsdelen (oren, neus, handen en voeten) zullen beschermt worden tegen de kou. De beschermende accessoires zullen wij voor je verzorgen.

Wij verzoeken je vriendelijke een eigen badjas en eigen mondkapje mee te nemen. Heb je deze niet? Voor €0,50 kun je een mondkapje bij ons kopen en voor €4,99 kun je een badjas bij ons huren. Het is ook mogelijk een badjas bij ons te kopen. Deze badjas kunnen wij voor je bewaren zodat je niet telkens een eigen badjas mee hoeft te nemen.
Bij welke aandoeningen kan cryotherapie helpen?
Cryotherapie kan helpen bij een groot aantal aandoeningen en klachten. Zo kan het bijvoorbeeld helpen bij het verminderen van ontstekingen, het verlichten van pijn, het bevorderen van herstel na een blessure of het verbeteren van huidaandoeningen zoals eczeem of psoriasis. Wij creëren het klimaat, het is jouw lichaam die de fysiologische processen, waaronder het zelfherstellend vermogen, in gang zet. Hierdoor kan cryotherapie bedragen aan het verbeteren van een breed scala aan klachten. Heb jij een specifieke klacht en wil je weten wat cryotherapie voor jou kan betekenen? Neem gerust contact met ons op.
Kan cryotherapie helpen bij sportherstel en prestaties?

Veel atleten en fitness liefhebbers hebben cryotherapie al in hun dagelijkse routine opgenomen. En dat is niet voor niets natuurlijk. Cryotherapie kan helpen bij het verminderen van spierpijn, het verkorten van de hersteltijd en het verbeteren van de algehele sportprestaties. Daarnaast genezen spieren kwalitatief beter waardoor je minder kans hebt op blessures.
Hoe koud wordt het in een cryotherapie kamer?

Onze cryotherapie kamer heeft een constante temperatuur van -110°C. Deze temperatuur wordt bereikt door middel van een elektronisch systeem.
Gelden er leeftijdsbeperkingen voor cryotherapie?
Er zijn in principe geen leeftijdsbeperkingen voor cryotherapie. Het is echter wel belangrijk om contact met ons op te nemen wanneer het gaat om cryotherapie voor kinderen. In overleg zullen we kijken of cryotherapie geschikt is en een passend schema opstellen.
Waar moet ik op letten tijdens een cryo sessie?
Het is belangrijk goed op je ademhaling te letten. De lucht in de cabine is niet alleen erg koud, maar ook enorm zuurstofrijk. Het is daarom erg belangrijk goed op je ademhaling te letten. Blijf rustig in- en uitademen. Na zo’n 10 a 20 seconde zul je gewend zijn aan de kou.

Luister verder vooral naar je lichaam. Raak je in paniek, heb je moeite om je ademhaling onder controle te krijgen of heb je last van de kou? De deur is ten alle tijden open, je kunt dus op ieder moment de cryo sessie onderbreken en de cabine verlaten. We kunnen dan altijd samen kijken een passend schema te maken zodat we de cryo sessie met kleine stapjes opbouwen en je rustig kunt wennen aan de kou.
Is het niet enorm koud?
Een temperatuur van -110°C klinkt heel koud. Echter ligt de gevoelstemperatuur veel hoger, het is dus veel minder koud (en dus veel aangenamers) dan je zou denken. De lucht in de cabine is extreem droog, waardoor je geen last hebt van luchtvochtigheid. Ook heb je geen last van andere weersomstandigheden zoals de wind. In de praktijk kan vrijwel iedereen 3 minuten volhouden. 

Geen antwoord op je vraag?

    Open chat
    Wil je een afspraak maken? Dat kan ook via whatsapp!