Cryotherapie Eindhoven

VOOR CHRONISCHE PIJN

Bevrijd jezelf van chronische pijn

Leef jij dagelijks met chronische pijn? Kosten alledaagse handelingen onnodig veel moeite? Of zit je er gewoon eventjes doorheen? Dan vertellen wij je graag wat meer over de kracht van cryotherapie!

Chronische pijn kan je leven enorm beïnvloeden. Het kan je beperken in de dagelijkse activiteiten zoals werk, vrijetijdsactiviteiten en sociale interacties. Het kan een constante last zijn die je humeur, je slaap en je kwaliteit van leven negatief beïnvloed. Daarnaast is het vaak fysiek en emotioneel uitputtend.

Cryotherapie kan jou de verlichting bieden waar je naar verlangt. Onze cryo chamber vermindert ontstekingen, stimuleert de doorbloeding, activeert het zelfherstellend vermogen en verlicht pijn en jeuk. Zo kun jij je weer focussen op de dingen die echt belangrijk zijn in het leven!

Cryotherapie en psoriasis

Psoriasis is een chronische huidaandoening die wordt gekenmerkt door ontstoken, schilferende en jeukende huidplekken. Door je lichaam bloot te stellen aan de extreme kou, worden de jeuk en ontstekingen aanzienlijk vermindert. Cryotherapie bevordert de regeneratie van gezonde huidcellen, waardoor de uitbraak en de symptomen van psoriasis aanzienlijk kunnen worden verminderd. Om je gezicht en hals een extra steuntje in de rug te geven, zou je naast een cryo sessie ook een cryo air behandeling kunnen boeken.

Cryotherapie en reuma

Cryotherapie is ontwikkeld door een Japanse arts. Hij wou de behandelingen voor reumapatiënten verbeteren door pijn- en ontstekingsklachten te verminderen. Reuma is een auto-immuunziekte die leidt tot ontstekingen in de gewrichten, pijn en stijfheid. Hierdoor worden bewegingen en activiteiten moeilijker en pijnlijker.

De extreem koude temperatuur vermindert ontstekingen, verlicht pijn en stijfheid in de gewrichten, bevordert de bloedcirculatie en bevordert de gemoedstoestand.
Cryotherapie en Long Covid / Reukverlies
Long Covid en het verlies van geur zijn symptomen die veel mensen ervaren na het hebben van Corona. Deze symptomen kunnen langdurig aanhouden en een negatieve impact hebben op de kwaliteit van het leven. Vermoeidheid, kortademigheid en reukverlies zijn de meest voorkomende klachten.

Cryotherapie kan helpen bij het verminderen van de symptomen van Long Covid en het verlies van geur. De koude temperaturen stimuleren de bloedsomloop, verminderen ontstekingen en bevorderen het herstelproces. Dit kan helpen bij het herstellen van de reukzin, het verminderen van vermoeidheid en het verbeteren van de algehele ademhalingsfunctie.
Cryotherapie en chronische slapeloosheid
Een goede nachtrust is essentieel voor het welzijn en de algehele gezondheid. Slaapstoornissen leiden vrijwel altijd tot vermoeidheid, prikkelbaarheid en verminderde cognitieve functies. Cryotherapie kan een positieve invloed hebben op slaapproblemen. De blootstelling aan de kou vermindert spanning en stress en zorgt voor het vrijkomen van een aantal essentiële hormonen die we nodig hebben voor de regulatie van onze slaap-waakcyclus.
Cryotherapie en fibromyalgie
Fibromyalgie is een aandoening die wordt gekenmerkt door chronische pijn, vermoeidheid en gevoeligheid in spieren en bindweefsel. Cryotherapie biedt verlichting voor mensen met fibromyalgie. De koude temperaturen verminderen ontstekingen, verlichten pijn en bevorderen het zelfherstellend vermogen. Daarnaast bevordert het de aanmaak van endorfine en serotonine, wat onder andere zorgt voor een verbeterde gemoedstoestand.
Open chat
Wil je een afspraak maken? Dat kan ook via whatsapp!